Fair Food Recept: Chocolade Bananenijs

Chocolade bananenijs

Omdat ijs altijd een goed idee is, delen we deze maand een heerlijk recept voor chocolade bananenijs!

Ingrediënten voor vier personen:

– 6 Fair Trade bananen

– 4 eetlepels cacao poeder

– 100 ml plantaardige melk

– 200 ml biologische slagroom

– 200 gram pure Fair Trade chocolade

– 50 gram biologische roomboter

Bereidingswijze:

Snij de bananen in plakjes en vries ze in voor minstens een dag. Doe de bevroren bananen met de melk en de cacaopoeder in een keukenmachine of blender. Mix tot een romige substantie is ontstaan. Warm de slagroom op en roer de chocolade hier doorheen tot het gesmolten is. Voeg een klontje boter toe aan de saus. Schep het ijs in bakjes en schenk de chocoladesaus er overheen.

 

Geschreven door Eveline Boonstra

Dit bericht was geplaatst in: Blogs en heeft de tags: .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *