Gastlessen

Samen met CNV Jongeren en Schone Kleren Campagne heeft Young & Fair twee gastlessen voor leerlingen van het voortgezet onderwijs ontwikkeld. Het doel van deze gastlessen is om leerlingen kennis te laten opdoen over eerlijke handel en bewust te maken van de herkomst van alledaagse producten. De twee gastlessen zullen specifiek gaan over de (on)eerlijke handel in de kledingindustrie. Waarbij de leerlingen op een interactieve wijze in aanraking komen met dit onderwerp. 

Een gastles wordt gegeven door twee gedreven en getrainde gastdocenten. Dit kan in een enkel lesuur of in een blokuur. Een blokuur heeft echter sterk de voorkeur omdat er dan meer ruimte is voor discussie tijdens het simulatiespel. Het is tijdens een blokuur ook mogelijk om meerdere rondes te spelen.

Gastles 1

In het eerste deel van deze gastles krijgen de leerlingen informatie over de (on)eerlijke handel in de kledingindustrie.  Vervolgens spelen de leerlingen een simulatiespel. In het spel krijgen de leerlingen inzicht in de verschillende rollen en belangen die er komen kijken bij de (on)eerlijke handel in de kledingindustrie.

Gastles 2

Deze gastles is een vervolg op de eerste gastles. Waar in de eerste gastles de leerlingen kennis hebben opgedaan over (on)eerlijke handel, rollen en belangen in de kledingindustrie, zal hier ingegaan worden op de vraag wat de leerlingen aan deze oneerlijke handel kunnen doen. Hierbij zal het bewustmaken van andere leerlingen door ‘social media’ centraal staan. In deze les gaan de leerlingen hun eigen ‘social media campagne’ opzetten.

Kosten

Een gastles kost 150 euro, inclusief reiskosten van de gastdocenten.

Indien u twee gastlessen wilt afnemen op dezelfde dag, dan geldt een gereduceerde prijs van 280 euro.

Om een gastles te boeken kunt u mailen naar gastlessen@youngandfair.nl. Wilt u meer dan twee gastlessen afnemen op één dag? Laat het ons weten! Dan kunnen wij een aangepaste prijs voor u maken.