Bestuur

Young & Fair heeft de volgende bestuursleden:

Vere, Myrthe, Franka en Jochem.

Maak hieronder kennis met het bestuur.

Marije Willems

IMG_20160120_130615Functie: Penningmeester
Contact: marije@youngandfair.nl

“Tijdens mijn studie International Development Studies in Wageningen heb ik een enorme passie voor duurzaamheid en eerlijke handel ontwikkeld. Ik heb me met allerlei onderwerpen bezig gehouden: met de effecten van palmolie-productie, tot duurzaam inkopen bij een multinational.

Momenteel werk ik als projectcoördinator bij een bank, maar daarnaast wil ik me graag inzetten voor een betere, en vooral duurzamere, maatschappij. Daarom ben ik penningmeester geworden bij Young & Fair! Ik hoop veel te kunnen leren van de organisatie en de activiteiten, en daarnaast natuurlijk ook mijn kennis bij te dragen. Met alle veranderingen gaat de stichting een spannende tijd tegemoet, en ik vind het heel gaaf om dit mee te mogen maken!”

Vere König

vereFunctie: Voorzitter
Contact: voorzitter@youngandfair.nl (of vere@youngandfair.nl)

“Ik ben Vere König en studeer Bestuurs- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Naast mijn voorzitterschap zal ik mij bezig houden met de gastlessen die gegeven worden op de middelbare scholen. Dit spreekt mij zeer aan omdat je door deze gastlessen ook de jongste jongeren van onze doelgroep bereikt. Deze jongeren op een speelse wijze bijbrengen hoe belangrijk fair trade is, lijkt mij geweldig.

Daarnaast denk ik dat dit ook zeer belangrijk is; deze jongeren zijn immers de toekomst! Ik heb zin in dit avontuur en hoop met mijn enthousiasme een waardevolle bijdrage te leveren aan Young & Fair.”

Myrthe Nauta

MyrtheFunctie: Bestuurslid Communicatie
Contact: myrthe@youngandfair.nl

‘’Nadat ik in december 2015 de opleiding Hotel en Eventmanagement afgerond had, was ik steeds meer bezig met de vraag: “Hoe kan ik zelf in hemelsnaam bijdragen aan een betere wereld?!” De maatschappij lijkt soms een oerwoud waarin het voor een welwillende consument ontzettend moeilijk is om je weg te vinden. Ik vond het dan ook een enorme opsteker toen ik Young & Fair tegenkwam, een organisatie gericht op eerlijke handel en duurzame ontwikkeling, voor en door jongeren, volledig gedragen door vrijwilligers! Er zijn meer mensen zoals ik! Door evenementen en activiteiten te organiseren gericht op bewustwording, geeft Young & Fair richting aan ronddolende, welwillende jongeren. Ik geloof in dit doel en deze werkwijze, dus vanzelfsprekend wilde ik daar meer van weten. En liever nog, deel van uitmaken. Daarbij komt mijn voorliefde voor communicatie en evenementenorganisatie, et voilá, sinds april 2016 mag ik mij Bestuurslid Communicatie bij Young & Fair noemen! Iets waar ik nu al enorm van leer en veel energie uithaal. Deze energie gebruik ik dan weer voor mijn baan in een hotel-restaurant in Amsterdam, wat ik naast Young & Fair doe om de centjes te verdienen.’’

Franka Kerklaan

Franka KerklaanFunctie: Bestuurslid organisatie & projecten
Contact: projecten@youngandfair.nl (of franka@youngandfair.nl)

“Ik ben Franka Kerklaan en ik heb vorig jaar de master Science Education and Communication afgerond. Ik werk nu dan ook als voorlichter op het gebied van bèta, techniek en ICT, wat me erg goed bevalt. Daarnaast vind ik duurzaamheid en fair trade belangrijk. Vorig jaar was ik daarom deelnemer bij de Masterclass en raakte ik onder de indruk van de inhoud, gezelligheid en het organiserend vermogen van Young & Fair. Daarom heb ik heel veel zin om dit jaar van dichtbij mee te maken hoe het organiseren van alle Young & Fair activiteiten in zijn werk gaat als bestuurslid projecten. Ook hoop ik zelf veel van jullie te leren kennen en veel over fair trade te leren!”

Jochem Broersen

Jochem Broersen in de treinFunctie: Bestuurslid
Contact: (jochem@youngandfair.nl)

“Ik leerde Young & Fair kennen toen ik nog vrijwilliger was bij Fairtrade Utrecht. Beide stichtingen hebben in der tijd gezamenlijk het Fair Fashion Festival bedacht en opgezet. Het jaar daarna werd ik gevraagd coördinator te worden van het Young & Fair communicatie-team. Dit heb ik een ruime anderhalf jaar met veel plezier gedaan. Momenteel houd ik me binnen het bestuur bezig met het verder professionaliseren van de organisatie. We zijn de afgelopen jaren hard gegroeid en mijn focus is te zorgen dat we weer klaar zijn voor de toekomst!

Naast Young & Fair ben ik ondernemer en freelancer op het gebied van digitale communicatie. Zodoende leer ik veel type organisaties kennen en deze kennis zet ik graag in binnen de stichting Young & Fair.”