Bestuur

Young & Fair heeft de volgende bestuursleden:

Julie, Fleur, Dorien en Jochem.

Maak hieronder kennis met het bestuur.

Julie Zwinkels

Functie: Voorzitter
Contact: voorzitter@youngandfair.nl (of julie@youngandfair.nl)

“Ik ben Julie Zwinkels. Op het moment studeer ik sociologie aan de Universiteit Utrecht. Afgelopen jaren ben ik me gaan verdiepen in duurzaamheid, ontwikkelingshulp en het klimaat. Ik kwam erachter dat wanneer wij voor volgende generaties een leefbare aarde willen garanderen, wij snel iets moeten veranderen aan ons gedrag. Deze treurige realisatie maakte mij tegelijkertijd enthousiast om me te verdiepen in duurzame concepten, en mij hiervoor hard te maken. Ik liep een stage bij Stichting Fairtrade Gemeente Nederland en leerde om op een positieve en motiverende manier mij in te zetten voor eerlijke handel. Nu krijg ik als voorzitter bij Young & Fair de kans om mij opnieuw in te zetten voor mijn idealen. Ik hoop jongeren bewust te maken van hun consumptie en hen te enthousiasmeren voor duurzame initiatieven, met name fairtrade. Ik zal, naast mijn taken als voorzitter, de gastlessen op het voortgezet onderwijs begeleiden. Ik heb enorm veel zin in dit avontuur in het Young & Fair bestuur!”

Fleur van Boven

Functie: Bestuurslid Communicatie
Contact: fleur@youngandfair.nl

”Toen ik het tweede jaar van Global Sustainability Science inging, was ik redelijk bekend met duurzame onderwerpen. Kennis daarvan doe ik immers elke week op in de collegebanken. Vaak stelden verschillende gastsprekers de vraag aan een volle collegezaal, hoe wij als studenten bij kunnen dragen aan een wereld die voor volgende generaties mensen en dieren nog steeds leefbaar is. Die momenten dienden als een schop onder mijn kont om een antwoord te zoeken op die vraag, alleen wist ik niet goed hoe ik daar actief mee bezig kon zijn.

Young & Fair was voor mij een schot in de roos, omdat het een platform is dat voor en door jongeren informatie verspreid over duurzame ontwikkeling, bewuste consumptie en dat alles op vrijwillige basis! Ik hoop dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren als bestuurslid Communicatie, en ik voel me een grote geluksvogel dat ik me bij zo’n enthousiaste, warme organisatie mag aansluiten!”

Dorien Panhuyzen

Functie: Secretaris
Contact: sectretaris@youngandfair.nl (of dorien@youngandfair.nl)

“Ik ben Dorien Panhuyzen, tweedejaars student Algemene Sociale Wetenschappen aan de UU. Duurzaamheid is voor mij vanaf een relatief jonge leeftijd een grote interesse geweest en gebleven. Naast dat ik zelf zo duurzaam mogelijk wilde consumeren wilde ik mij ook altijd actief in gaan zetten, de vraag was alleen nog, hoe? Ik merkte sinds een paar jaar dat de grootste interesse toch wel lag op het vlak van Fair Trade. Dankzij de Summer School van Utrecht University heb ik meer kennis kunnen vergaren betreft keurmerken en o.a. ook de politiek in de Europese Unie rondom duurzaamheid.

Op dit moment volg ik een minor in Sociaal Ondernemerschap bij de REBO, mijn grootste wens is een eigen onderneming te starten die zich gaat focussen op duurzaamheid en dan met name Fair Trade. Voorlopig bleef het feit, dat ik nog niet wist hoe ik in de tussentijd mij in ging zetten for the better cause, aan mij knagen. Echter in de zomer van 2017 kreeg ik te horen dat er een opening kwam in het bestuur bij Young & Fair hier in Utrecht. Een uitgelezen kans om te gaan solliciteren en dat knagende gevoel achter me te laten. Sinds september 2017 ben ik de nieuwe secretaris voor Young & Fair en kan ik mij eindelijk in gaan zetten om de wereld een stukje beter te maken!”

Jochem Broersen

Functie: Penningmeester
Contact: jochem@youngandfair.nl

“Ik leerde Young & Fair kennen toen ik nog vrijwilliger was bij Fairtrade Utrecht. Beide stichtingen hebben in der tijd gezamenlijk het Fair Fashion Festival bedacht en opgezet. Het jaar daarna werd ik gevraagd coördinator te worden van het Young & Fair communicatie-team. Dit heb ik een ruime anderhalf jaar met veel plezier gedaan. Momenteel houd ik me binnen het bestuur bezig met het verder professionaliseren van de organisatie. We zijn de afgelopen jaren hard gegroeid en mijn focus is te zorgen dat we weer klaar zijn voor de toekomst!

Naast Young & Fair ben ik ondernemer en freelancer op het gebied van digitale communicatie. Zodoende leer ik veel type organisaties kennen en deze kennis zet ik graag in binnen de stichting Young & Fair.”