Bestuur

Young & Fair heeft de volgende bestuursleden:

Vere, Myrthe, Dorien en Jochem.

Maak hieronder kennis met het bestuur.

Vere König

vereFunctie: Voorzitter
Contact: voorzitter@youngandfair.nl (of vere@youngandfair.nl)

“Ik ben Vere König en studeer Bestuurs- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Naast mijn voorzitterschap zal ik mij bezig houden met de gastlessen die gegeven worden op de middelbare scholen. Dit spreekt mij zeer aan omdat je door deze gastlessen ook de jongste jongeren van onze doelgroep bereikt. Deze jongeren op een speelse wijze bijbrengen hoe belangrijk fair trade is, lijkt mij geweldig.

Daarnaast denk ik dat dit ook zeer belangrijk is; deze jongeren zijn immers de toekomst! Ik heb zin in dit avontuur en hoop met mijn enthousiasme een waardevolle bijdrage te leveren aan Young & Fair.”

Myrthe Nauta

MyrtheFunctie: Bestuurslid Communicatie
Contact: myrthe@youngandfair.nl

‘’Nadat ik in december 2015 de opleiding Hotel en Eventmanagement afgerond had, was ik steeds meer bezig met de vraag: “Hoe kan ik zelf in hemelsnaam bijdragen aan een betere wereld?!” De maatschappij lijkt soms een oerwoud waarin het voor een welwillende consument ontzettend moeilijk is om je weg te vinden. Ik vond het dan ook een enorme opsteker toen ik Young & Fair tegenkwam, een organisatie gericht op eerlijke handel en duurzame ontwikkeling, voor en door jongeren, volledig gedragen door vrijwilligers! Er zijn meer mensen zoals ik! Door evenementen en activiteiten te organiseren gericht op bewustwording, geeft Young & Fair richting aan ronddolende, welwillende jongeren. Ik geloof in dit doel en deze werkwijze, dus vanzelfsprekend wilde ik daar meer van weten. En liever nog, deel van uitmaken. Daarbij komt mijn voorliefde voor communicatie en evenementenorganisatie, et voilá, sinds april 2016 mag ik mij Bestuurslid Communicatie bij Young & Fair noemen! Iets waar ik nu al enorm van leer en veel energie uithaal. Deze energie gebruik ik dan weer voor mijn baan in een hotel-restaurant in Amsterdam, wat ik naast Young & Fair doe om de centjes te verdienen.’’

Dorien Panhuyzen

Functie: Secretaris
Contact: sectretaris@youngandfair.nl (of dorien@youngandfair.nl)

“Ik ben Dorien Panhuyzen, tweedejaars student Algemene Sociale Wetenschappen aan de UU. Duurzaamheid is voor mij vanaf een relatief jonge leeftijd een grote interesse geweest en gebleven. Naast dat ik zelf zo duurzaam mogelijk wilde consumeren wilde ik mij ook altijd actief in gaan zetten, de vraag was alleen nog, hoe? Ik merkte sinds een paar jaar dat de grootste interesse toch wel lag op het vlak van Fair Trade. Dankzij de Summer School van Utrecht University heb ik meer kennis kunnen vergaren betreft keurmerken en o.a. ook de politiek in de Europese Unie rondom duurzaamheid.

Op dit moment volg ik een minor in Sociaal Ondernemerschap bij de REBO, mijn grootste wens is een eigen onderneming te starten die zich gaat focussen op duurzaamheid en dan met name Fair Trade. Voorlopig bleef het feit, dat ik nog niet wist hoe ik in de tussentijd mij in ging zetten for the better cause, aan mij knagen. Echter in de zomer van 2017 kreeg ik te horen dat er een opening kwam in het bestuur bij Young & Fair hier in Utrecht. Een uitgelezen kans om te gaan solliciteren en dat knagende gevoel achter me te laten. Sinds september 2017 ben ik de nieuwe secretaris voor Young & Fair en kan ik mij eindelijk in gaan zetten om de wereld een stukje beter te maken!”

Jochem Broersen

Functie: Penningmeester
Contact: jochem@youngandfair.nl

“Ik leerde Young & Fair kennen toen ik nog vrijwilliger was bij Fairtrade Utrecht. Beide stichtingen hebben in der tijd gezamenlijk het Fair Fashion Festival bedacht en opgezet. Het jaar daarna werd ik gevraagd coördinator te worden van het Young & Fair communicatie-team. Dit heb ik een ruime anderhalf jaar met veel plezier gedaan. Momenteel houd ik me binnen het bestuur bezig met het verder professionaliseren van de organisatie. We zijn de afgelopen jaren hard gegroeid en mijn focus is te zorgen dat we weer klaar zijn voor de toekomst!

Naast Young & Fair ben ik ondernemer en freelancer op het gebied van digitale communicatie. Zodoende leer ik veel type organisaties kennen en deze kennis zet ik graag in binnen de stichting Young & Fair.”